Letelepedési államkötvény


Harmadik Országbeli Külföldiek részére Speciális Célú Államkötvény igénylése irodánk segítségével:

 • az ügyfél Letelepedési Engedélyt kap már a program elején, így a schengeni országok között szabadon utazhat.
 • a letelepedési engedély érvényessége határozatlan idejű, élethosszig tart
 • a program végén pedig megkapja az Állampolgárságot is
 • Családtagok (férj, feleség, kiskorú gyermekek) is jogosultak a letelepedésre, 
 • a nagykorú leszármazók pedig a szülő jogán megkapják szintén az állampolgárságot
 • Teljeskörű ügyintézés, közvetlen kapcsolat az engedélyes céggel
Irodánk együttműködő partnere az INNOZONE Holdings Ltd-nek, amely az egyik engedélyes cég volt a Magyar Állam által kibocsátott Letelepedési Államkötvény értékesítésére. 

Miután a Magyar Állam jelenleg, 2017. március 31-e óta nem bocsát ki újabb Letelepedési Államkötvényt, a magyar program lezárult. Az INNOZONE Holdings Ltd. azonban kialakított a bolgár állammal együttműködésben egy a magyarhoz nagyon hasonló lehetőséget ügyfeleinknek, amellyel szintén a Schengeni térségbe való beutazást és tartózkodást lehetővé tevő letelepedési engedélyt kapnak az ügyfelek, ezen túlmenően a program végén megkapják a bolgár állampolgárságot is, mellyel az EU egyik országának állampolgáraivá válhatnak, és ezzel együtt bolgár útlevelet is kapnak. 

A program kialakítása során az volt a célunk, hogy egyrészt a magyar program esetleg kedvezőtlen paramétereit kiküszöböljük, hogy ezáltal ügyfeleink még inkább biztonságban érezzék magukat és a pénzüket a teljes folyamat során. Másrészt mivel a magyar program már nem működik, mindenképpen szerettünk volna egy legalább ugyanolyan feltételeket kínáló alternatívát nyújtani, melynek eredménye a bolgár program lett, amely jóval többet – az állampolgárságot és EU-s útlevelet – kínálja ügyfeleinknek. 

Ha mindez felkeltette érdeklődését, várjuk jelentkezését, visszahívjuk!

 

Amennyiben pedig a már lezárult magyar programról szeretne érdeklődni, azt ide kattintva teheti meg.

MI A SPECIÁLIS CÉLÚ ÁLLAMKÖTVÉNY PONTOSAN?

A Letelepedési Államkötvény jegyzése gyakorlatilag egy olyan bolgár letelepedési engedélyre jogosít, amely egyben egy érvényes vízum a schengeni államok területére. A letelepedési kártya lehetővé teszi az ügyfélnek a szabad belépést és mozgást a Schengeni szerződés tagállamain belül. Ezért cserébe a Bulgária mindössze annyit vár el, hogy a kérelmező egy speciális, kifejezetten erre a célra kibocsátott államkötvényt vásároljon 5 éves futamidőre.

A kötvény futamideje 5 év, amelyet lejáratkor egy összegben a Bolgár Állam visszavásárol az eredeti névértéken.
 

MIRE JOGOSÍT A SPECIÁLIS CÉLÚ LETELEPEDÉSI ENGEDÉLY?

A letelepedési engedély érvényessége határozatlan ideig (élethosszig) tart, amely alkalmas:

 • korlátlan alkalmú beutazásra Bulgáriába,
 • folyamatos, korlátlan tartózkodásra Bulgária területén, 
 • a schengeni országok bármely tagállamába történő belépésre 
 • a schengeni országok bármely tagállamába - alapesetben - 90 napot nem meghaladó tartózkodásra. 

A Schengeni szerződés tagállamai jelenleg az alábbiak: 

Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia /Grönland és a Feröer szigetek kivételével/, Észtország, Finnország, Franciaország /a tengerentúli területek kivételével/, Németország, Görögország, Izland, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia /a tengerentúli területek kivételével/, Norvégia /a Spitzbergák kivételével/, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország /Ceuta és Melilla tartományokra vonatkozóan különleges rendelkezésekkel/, Svédország és Svájc.KI KÉRELMEZHETI A SPECIÁLIS CÉLÚ LETELEPEDÉSI ENGEDÉLYT? 

Ezen letelepedési engedélyt nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással bárki kérelmezheti, aki a kötvényből legalább 512.000,-EUR értékben jegyez. A kérelmező családtagjai (európai jogok alapján 1 feleség), illetve kiskorú gyermekei is jogosulttá válnak családegyesítési céllal. 

AZ ELJÁRÁS RÖVID MENETE

 • Az ügyfél megküldi személyi okmányainak (útlevelének) másolatát, melynek alapján elkészítjük számára a megbízási szerződést a közvetítésre vonatkozóan.
 • A megbízási szerződés aláírását követően meghatalmazott útján bankszámlát nyitunk Bulgáriában az ügyfélnek a saját nevére szólóan.
 • Ezen bankszámlára kell beutalni a kötvény vételárát, az 512.000,-EUR-t, valamint a közvetítői díjat, ami 100.000,-EUR. 
 • A meghatalmazott lejegyzi a kötvényt, amit jóváírnak az ügyfél bankszámláján, és erről egy igazolást állít ki. 
 • Ezen igazolásra adják ki a bolgár hatóságok a beutazáshoz szükséges vízumot.
 • Az ügyfél családjával együtt beutazik Bulgáriába a kérelem beadása érdekében – itt telepített tolmácsunk várja, és kíséri mindenhová. 
 • Az ügyfél – illetve családtagjai - előre egyeztetett időpontban - beadják a kérelmet, illetve a letelepedési kártyához biometrikus azonosítóikat felveszik.
 • 60 napot követően a hivatal meghozza a kérelemről a döntést, és elsőként tartózkodási engedély kerül kiadásra. 
 • A kártya legyártását követően – mely kb. további 2-3 hetet vesz igénybe – az átvehető személyesen vagy irodánk részére adott meghatalmazással, melyet továbbítunk ügyfeleinknek.
 • Ezen túlmenően, szintén a beadást követően, a 6. hónap végén kiadásra kerül a letelepedési engedély is. A kártya legyártása szintén 2-3 hetet vesz továbbá igénybe.
 • Az 5. év végén a kötvény vételára teljes egészében annak kamataival együtt visszajár az ügyfél részére.
 • Ezzel párhuzamosan az ügyfél – illetve családtagjai beadják kérelmüket az állampolgárságra, melynek ügyintézési határideje 5 hónap.Az eljárás végén meghozzák a döntést az állampolgárságról, és kiadásra kerül az útlevél.
 • az ügyfél nagykorú leszármazói ezt követően igényelhetik szintén az állampolgárságot, melynek menete, és ügyintézési határideje megegyezik a fentiekkel. 

A fentieken leírtakon kívül az eljárásnak egyéb költsége nincsen, a 100.000,-EUR közvetítői díj az ügyfél minden járulékos költségét tartalmazza.


GARANCIÁK:

A Letelepedési Államkötvény forgalmazására kizárólag az INNOZONE HOLDINGS Ltd-nek van engedélye a Bolgár Államtól. Az engedély alapján bármilyen nemzetiségű állampolgároknak jogosultak vagyunk közvetítést vállalni. 

A hatályos jogszabályok alapján a Letelepedési Államkötvényt az ügyfél csak személyesen a saját nevére jogosult lejegyezni. Az államkötvényt a Bolgár Állam bocsátja ki, az Államkötvény névértékét a Bolgár Állam lejáratkor egy összegben fizeti vissza az ügyfélnek, erre garanciát a Bolgár Állam vállal.

A futamidő alatt a Letelepedési Államkötvényt kizárólag az ügyfél saját, erre a célra megnyitott bulgáriai bankszámláján lehet nyilvántartani, tehát ahhoz csak az ügyfélnek van kizárólagosan hozzáférése, másnak nincs.

„FAST TRACK”

Van egy olyan további lehetőség is, hogy ha az ügyfél nem szeretné megvárni az állampolgárság megszerzésével az 5. évet, akkor hamarabb, a 2. év végén is megigényelheti azt. 

Ennek plusz költsége: további 512.000,-EUR értékben egy újabb Letelepedési Államkötvény megvásárlása. 

A feltételek ugyanazok: 

 • Ezen kötvény vételára is visszajár annak megvásárlásától számított 5. év végén, (és az eredeti kötvény vételára is az első 5 év végén). 
 • A kötvény lejegyzését követően rögtön be lehet adni az állampolgársági kérelmet, melynek elbírálási határideje 5 hónap.
 • Az állampolgárságra ezzel is a teljes család, tehát férj, feleség és kiskorú gyermekek jogosultak.
 • Az állampolgárság, és az útlevél kiadását követően pedig a nagykorú gyermekek is beadhatják kérelmüket szintén az állampolgárságra.

Érdeklődésére minden információt megadunk a kötvény igénylésének feltételeit illetően, illetve segítséget nyújtunk a teljes ügyintézés során, szükség szerint az ügyfél anyanyelvén is, tolmács, illetve a szerződések, szükséges iratok lefordítása útján.


Várjuk jelentkezését, akár e-mail vagy telefon útján, haladéktalanul felvesszük Önnel a kapcsolatot, és a részletekről személyesen egyeztetünk Önnel.ELÉRHETŐSÉGEINK

dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 15.
mobil: +3630-527-3738, vagy +3630-199-2210
Fax.: +361 700-1678
E-mail: aniko.molnar@avocat.hu
© 2020 dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva