Cégmódosítás

  • Megváltozott a székhelye?
  • Leváltanák az ügyvezetőt?
  • Változik a tulajdonosi összetétel?
Számos oka lehet a cégmódosításnak, irodánk azonban gyorsan és hatékonyan elvégzi Önnek a szükséges teendőket, akár úgy is, hogy Önnek nem kell nálunk személyesen megjelennie, 
hanem távolról, akár otthonról írhatja alá az iratokat. 

A cégmódosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, költségekről alább olvashat.

Visszahívást kérek

Kérésére visszahívjuk Önt, az Önnek leginkább megfelelő időpontban.
A telefonszámát az alábbi formában adja meg: 06 99 9999999


Amennyiben már működő cégről beszélünk, tudni kell, hogy a cégjegyzékadatok változását kötelezően át kell vezettetni a közhitelesség jogszabályi előírása miatt. A cégbíróságok ugyanis egyrészt nyomon követik a náluk nyilvántartásba vett társaságok tevékenységét, és ha azt tapasztalják, hogy valamely cég pl. nem érhető el a székhelyén, ügyvezetője ismeretlen helyen tartózkodik, a társaság éves beszámolójában a társaság tőkéje tartósan negatív, amely veszélyezteti a működését, akkor törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezhetnek, melynek során akár bírsággal is sújthatják az adott céget.

Másrészről a társaság is csak akkor hivatkozhat a működésében bekövetkezett változásokra (új székhelyre, új ügyvezetőre, megváltozott tagságra, stb.), ha azokat a cégjegyzéken változásbejegyzési eljárás során átvezetteti a cégmódosításhoz szükséges iratok elkészítésével.

Általános cégmódosítás esetén az eljárásnak a cégbíróság, az államkincstár felé fizetendő költségeit, illetve a kapcsolódó ügyvédi munkadíj összegét az alábbi linkre kattintva tekintheti meg:

Cégalapítás, cégmódosítás költségei


ELÉRHETŐSÉGEINK

dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 15.
ügyfélfogadás: 1118 Budapest, Ménesi út 24. (Gellért Terasz Irodaház)
mobil: +3630-527-3738
E-mail: aniko@molnarugyved.hu
© 2024 dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva