Válóper

Irodánk vállalja ügyfele peres képviseletét a bíróság előtt a válóper során.

A válóper menetéről alább olvashat bővebben. Amennyiben kérdése merül fel, töltse ki a rövid űrlapot és visszahívjuk az Önnek leginkább megfelelő időpontban.

Visszahívást kérek

Kérésére visszahívjuk Önt, az Önnek leginkább megfelelő időpontban.
A telefonszámát az alábbi formában adja meg: 06 99 9999999Ha a felek nem tudnak megegyezni abban, hogy a közös vagyont hogyan osszák meg, hogyan rendezzék a lakáshasználat kérdését, gyermekük elhelyezése és a különélő szülő kapcsolattartása hogyan alakuljon, illetve a tartásdíj kérdésében, akkor a bíróság nem fogja a házasságot egy tárgyalást követően felbontani. Elegendő, ha a fent felsorolt kérdésekből akár csak egyben is vita van a felek között, az már kizárja a válást közös megegyezéssel és a felek egyezségének jóváhagyásával.

Ekkor kerül sor a házasság megromlása okainak boncolgatására, hosszadalmas bizonyítás lefolytatására mind az okokat illetően, mind arra vonatkozóan, hogy mi tartozik a felek közös vagy különvagyonába. A bíróság fogja azt is eldönteni, hogy a házasfelek közös gyermeke melyiküknél kerüljön elhelyezésre. A gyermek valószínűleg erős érzelmi traumának lesz kitéve a bírósági meghallgatás miatt, amit mindenképpen jobb elkerülni.

Ezenkívül a váló feleket sem fogják kímélni, a legkisebb értékű vagyontárgyig vagyonleltár fog készülni, azt tételesen fogja a bíróság megosztani, a tárgyalások pedig ezáltal akár több, mint egy évig is elhúzódhatnak.

Irodánk ezért válóperek esetében mindig törekszik a házasfelek között közvetíteni, és mindenképpen valamilyen kompromisszumot kialakítani. Válóper - Válás közös megegyezéssel - Házassági szerződés - Gyermekelhelyezés, kapcsolattartás - Tartásdíj


ELÉRHETŐSÉGEINK

dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 15.
ügyfélfogadás: 1118 Budapest, Ménesi út 24. (Gellért Terasz Irodaház)
mobil: +3630-527-3738
E-mail: aniko@molnarugyved.hu
© 2024 dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva