Online ügyintézés

 

 • Nem lehetséges a személyes találkozás, mert idős, beteg, esetleg mozgáskorlátozott,
 • Külföldön tartózkodik, vidékről nem tud felutazni hozzánk?
 • Nincs ideje eljönni személyesen, inkább egyeztetne e-mailben, telefonon, vagy skype-on?
 • Nálunk megoldható a távoli ügyintézés, plusz költségek nélkül!
 • Ezzel ráadásul így gyorsabban, rugalmasabban tudjuk ügyeit Önnek intézni: nem kell várni, nem korlátozza Önt, hogy mikor van szabad időpontunk, ami mindenkinek jó lehet!

 

A 2020. évre eljutottunk oda, hogy életünk, mindennapi ügyintézéseink nagymértékben felgyorsultak, illetve ügyfeleink közül sokan tartósan külföldön tartózkodnak, nem tudnak irodánkban személyesen megjelenni.

Ebben a menüpontban két ehhez kapcsolódó szolgáltatásunkról olvashat:

Távazonosítás


Több ügytípushoz nem is feltétlenül szükséges a személyes találkozás, az kifejezetten csak akkor kötelező, ha az ügyletben szerződés vagy más okirat aláírására, és annak ügyvédi ellenjegyzésére kell, hogy sor kerüljön. 

Ez hívta életre az ún. távazonosítás technikáját, amivel a Magyar Ügyvédi Kamara központilag lehetővé teszi az ügyvédeknek, hogy segítsünk jogi ügyekben akkor is, ha valaki akár idő híján, akár a földrajzi távolság, betegség, mozgáskorlátozottság, stb. miatt nem tud velünk személyesen találkozni, eljönni aláírni. 

Mit is jelent a távazonosítás pontosan?
 • nem kell személyesen találkoznunk egyetlen alkalommal sem, hanem
 • elegendő elektronikus úton (e-mail, stb.) egyeztetni az adott ügylethez az adatokat, iratokat, ami alapján irodánk elő tudja a szükséges okiratokat készíteni
 • az iratok véglegesítése során telefonon egyeztetjük még a felmerülő kérdéseket, megtesszük az esetleges módosításokat, javításokat,
 • majd azok otthoni aláírását követően eljuttatják hozzánk – akár postán, akár az irodaház portaszolgálatán leadva – ellenjegyzésre,
 • végül visszakapják saját példányaikat eredetiben, ügyvédi ellenjegyzéssel ellátva. 

Egy adott ügylethez tehát - legyen az akár egy adásvételi, ajándékozási szerződés, cégügylet (cégalapítás, cégmódosítás, stb.), vagy bármi más szerződéstípus - mindig pontosan megírjuk adatbekérőnkben, hogy milyen adatokra, információkra van szükség az iratok előkészítéséhez. Minden esetben elkérjük az igazolványok másolatát is elektronikusan a kötelező azonosításokelvégzése miatt. 

Amikor pedig az iratok elkészültek, azokat aláírták, és visszaküldték az aláírt példányokat nekünk, az ellenjegyzés során kell tartanunk egy Skype-os konzultációt. Ekkor ügyfeleinknek élőben is be kell jelentkezniük, fel kell mutatni irataikat, és nyilatkozniuk kell, hogy az aláírás az akkor már nálunk lévő iratokon a sajátjuk. Ez maga a távazonosítás

Ezt követően mi is ellenjegyezzük az iratot, és küldjük azt további ügyintézésre, földhivatalba, cégbíróságra, stb. A saját példányokat pedig visszajuttatjuk immár ellenjegyezve Önökhöz eredetiben papír alapon is, és az ellenjegyzést követően azonnal, scannelve. 

Ez a távazonosításos eljárás minimálisan vesz csak több időt igénybe az iratok eljuttatása miatt, mint egyébként, viszont mivel a másik oldalon jelentősen csökkenti irodánkban is az ügyterheket, az előkészítésre sokkal rövidebb határidőket tudunk vállalni.  

Távoli véleményezések, konzultációk


Olyan esetekben pedig, amikor: 
 • különböző szerződések véleményezésére, illetve 
 • bármilyen ügyben tanácsadásra, 
 • konzultációra kérnek fel bennünket, vagy 
 • olyan iratot kell megírnunk, amihez nem kötelező az ügyvédi ellenjegyzés, hanem akár 2 tanú is elegendő (pl. egy bérleti szerződés, használati megállapodás, végrendelet, stb.), 

azt távolról, online is tudjuk intézni természetesen azzal, hogy amennyiben az ügyfél arra igényt tart, személyesen is bármikor tudunk továbbra is találkozni és konzultálni. 

Ezekben az ügyekben általában telefonon leegyeztetjük a részleteket, megbeszéljük a felmerülő kérdéseket, majd e-mailben bekérjük a szükséges adatokat, információkat, és/vagy az átnézendő szerződés tervezeteket. 

Az elkészített szerződéseket, iratokat e-mailben tudjuk visszaküldeni, pontos instrukciókkal együtt, hogy azokat mely helyeken, hogyan és kiknek kell majd pontosan aláírni. Ha az aláírás előtt felmerül még bármilyen kérdés, vagy módosítási, javítási igény, azt telefonon egyeztetjük, mi általában azonnal le is korrigáljuk, és küldjük a végleges verziót. 

Az átnézések során az észrevételeinket, javaslatainkat korrektúrával, megjegyzésekkel rögzítjük a szövegben, hogy amikor visszaküldjük ügyfeleinknek, az számukra is követhető legyen, hogy mit változtattunk. 

Sőt mi több, amikor már a megjegyzésekkel ellátott szöveg az ügyfél előtt van, azt még egyszer szóban, telefonon is átbeszéljük, hogy pontosan melyik észrevétel mit jelent, milyen következményei, kockázatai lehetnek az adott szakaszoknak eredeti formájukban, mire kell azokkal kapcsolatosan odafigyelni. 

Így ötvözzük a véleményezéseket a konzultációval, mindezt telefonon és e-mailben, ami ügyfeleinkek és nekünk is olyan rugalmasságot ad, amivel nagyban meggyorsíthatóak az ügyintézések. 
Kapcsolatfelvétel

Tel.:+3630-527-3738


ELÉRHETŐSÉGEINK

dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 15.
ügyfélfogadás: 1118 Budapest, Ménesi út 24. (Gellért Terasz Irodaház)
mobil: +3630-527-3738
E-mail: aniko@molnarugyved.hu
© 2024 dr. Molnár Anikó Ügyvédi Iroda. Minden jog fenntartva